Adatvédelem

ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

A Volt Bolt Kft. mint adatkezelő (a továbbiakban Adatkezelő) és mint a szigetstore.com weboldal (a továbbiakban Webáruház) üzemeltetője az ügyfelei (a továbbiakban Vevő) által megadott adatok kezelését a jelen Adatvédelmi Tájékoztatóban (továbbiakban: Tájékoztató) foglaltak szerint az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban Infotv.) rendelkezéseinek megfelelően végzi.

Név: VOLT Bolt kft, székhely: 1025 Budapest Ruthén utca 8/b, telefon: --, Fax: --, email: store@sziget.hu, cégjegyzékszám/bíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága, Cg. 01-09-174262, adószám: 24381596-2-41.

Az adatkezelést az Adatkezelő belső munkatársai végzik, az adatokat az adatkezelés során kizárólag ők ismerhetik meg.

Az Adatkezelő az adatokat a Vevők és rendeléseik nyilvántartása és a szerződések teljesítése céljából továbbíthatja az alábbi adatfeldolgozók részére: …

Az Adatfeldolgozók az adatkezelést az Adatkezelő utasításai szerint végzik, az adatkezelést érintő érdemi döntést nem hozhatnak a tudomásukra jutott személyes adatokat kizárólag az Adatkezelő rendelkezései szerint dolgozhatják fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhetnek, továbbá a személyes adatokat az Adatkezelő rendelkezései szerint kötelesek tárolni és megőrizni. Az adatfeldolgozás során az adatokat az adatfeldolgozók belső munkatársai ismerhetik meg.

Az Adatkezelés jogalapja a Vevő hozzájárulása, amelyet a Vevő a regisztráció és a megrendelés során a jelen Tájékoztató elfogadásában megnyilvánuló önkéntes és megfelelő tájékoztatáson alapuló nyilatkozatával ad meg.

Az Adatkezelő a Vevővel kötött szerződés létrehozása, tartalmának meghatározása, módosítása, teljesítésének figyelemmel kísérése, az abból származó díjak számlázása, az azzal kapcsolatos követelések érvényesítése, valamint a Webáruház Vevő általi használata és a Vevő részére általános információk eljuttatása céljából kezelheti a Vevő azonosításához szükséges, a Vevő által a regisztráció során megadott természetes személyazonosító adatokat, lakcímet, email-címet és telefonszámot. Ezen adatok kezelése az Adatkezelő által nyújtott szolgáltatás teljesítéséhez technikailag elengedhetetlenül szükséges.

Az Adatkezelő a Vevő külön erre irányuló kifejezett hozzájárulása esetén az adatkezelést a Vevő részére reklámküldemények, ajánlatok küldése céljából is végzi a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény rendelkezései szerint. A Vevő a hírlevélben található link alkalmazásával, vagy az Adatkezelő elérhetőségein bármikor megtilthatja, hogy részére az Adatkezelő a továbbiakban reklámküldeményt küldjön.

A Vevő az adatait a regisztráció során vagy hírlevélre feliratkozáskor adja meg, és azokat Adatkezelő ettől kezdődően a regisztráció törléséig, illetve a hírlevélről leiratkozásig kezeli. Az adatok törlése, illetve leiratkozás a jelen Tájékoztatóban írtak szerint a Vevő kérésére bármikor megtörténhet.

A számviteli előírások alapján Adatkezelő a számviteli bizonylatokat és így a nyilvántartás alapjául szolgáló adatokat a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény 169. § (2) bekezdés alapján nyolc évig köteles megőrizni.

Az Adatkezelő az adatkezelést akként végzi, hogy annak során biztosítsa az érintettek magánszférájának védelmét. Az Adatkezelő az adatokat védi különösen a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A regisztráció során a Vevőnek az alábbi adatait kell kötelezően megadnia: nem, vezetéknév,
keresztnév, lakcím, email-cím, jelszó.

A Vevő kérelmezheti az Adatkezelőnél, hogy az tájékoztatást nyújtson személyes adatai kezeléséről, személyes adatait helyesbítse, valamint adatait törölje vagy zárolja. A Vevő tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen. A Vevő kérelmére az Adatkezelő tájékoztatást ad a Vevő általa kezelt, illetve az általa vagy az Adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá – a Vevő személyes adatainak továbbítása esetén – az adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről. Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 25 napon belül – tiltakozás esetében 15 napon belül – a Vevő erre irányuló kérelmére írásban megadja a kért tájékoztatást.

A Vevő adatairól tájékoztatást vagy azok helyesbítését, törlését/zárolását az Adatkezelő alábbi elérhetőségein kérhet, valamint ezen elérhetőségeken tiltakozhat adatának kezelése ellen: Volt Bolt vevőszolgálat [cím, telefon, email].

Az adatkezeléssel kapcsolatban felmerült panasza, illetve jogainak sérelme esetén a Vevő a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.) vagy az illetékes bírósághoz fordulhat.

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

1 Az adatkezelési tájékoztató célja
A VOLT Bolt kft (1025 Budapest Ruthén utca 8/b., a továbbiakban, szolgáltató, adatkezelő) mint adatkezelő, magára nézve kötelezőnek ismeri el jelen jogi közlemény tartalmát. Kötelezettséget vállal arra, hogy tevékenységével kapcsolatos minden adatkezelés megfelel a jelen szabályzatban és a hatályos nemzeti jogszabályokban, valamint az Európai Unió jogi aktusaiban meghatározott elvárásoknak.

A VOLT Bolt kft adatkezeléseivel kapcsolatosan felmerülő adatvédelmi irányelvek folyamatosan elérhetők a http://www.szigetstore.com/privacy-notice címen.

A VOLT Bolt kft fenntartja magának a jogot jelen tájékoztató bármikori megváltoztatására. Természetesen az esetleges változásokról kellő időben értesíti közönségét.

Amennyiben kérdése lenne jelen közleményünkhöz kapcsolódóan, kérjük, írja meg nekünk, és kollégánk megválaszolja kérdését.

A VOLT Bolt kft elkötelezett ügyfelei és partnerei személyes adatainak védelmében, kiemelten fontosnak tartja ügyfelei információs önrendelkezési jogának tiszteletben tartását. A VOLT Bolt kft a személyes adatokat bizalmasan kezeli, és megtesz minden olyan biztonsági, technikai és szervezési intézkedést, mely az adatok biztonságát garantálja.
A VOLT Bolt kft az alábbiakban ismerteti adatkezelési gyakorlatát.

2 Az adatkezelő adatai

Amennyiben megkeresné Társaságunkat, az info@szigetstore.com elérhetőségeken léphet kapcsolatba az adatkezelővel.

A VOLT Bolt kft minden hozzá beérkezett e-mailt a személyes adatokkal együtt az adatközléstől számított legfeljebb 5 év elteltével töröl.

Név: VOLT Bolt kft
Székhely: 1025 Budapest Ruthén utca 8/b
Cégjegyzékszám: 01-09-174262
Adószám: 24381596-2-41
E-mail: info@szigetstore.com
2.1 Adatvédelmi tisztviselő
Név: Simon László Levente
Telefonszám: 36307971881

3 A kezelt személyes adatok köre

3.1 Regisztrációs során megadandó személyes adatok
A regisztráció során a következő személyes adatok megadását kérjük vásárlóinktól:

E-mail cím (kötelező) – Felhasználási cél: vásárló azonosítása, vásárlással kapcsolatos visszaigazolások, információk küldése (rendelés visszaigazolás, rendelés státuszának megváltozásáról szóló információk, egyéb kommunikáció)
Vezetéknév (kötelező) – Felhasználási cél: szállítás, átvétel
Keresztnév (kötelező) – Felhasználási cél: szállítás, átvétel
Cégnév (nem kötelező) – Felhasználási cél: szállítás, átvétel

Szállítási cím: Irányítószám, Település, Utca, házszám (kötelező) – Felhasználási cél: szállítás, átvétel
Telefonszám (kötelező) – Felhasználási cél: kapcsolattartás, szállítási cégek a megadott telefonszám használatával tudják felvenni a kapcsolatot a vásárlóval a csomagok kiszállításánál
Számlázási adatok (nem kötelező) – Felhasználási cél: Számla kiállítása. Ha nem ad meg külön számlázási adatokat a vásárló, a számlát a szállítási címre állítjuk ki.
Nem (nem kötelező) – Felhasználási cél: statisztika, marketing
Születési év (nem kötelező) – Felhasználási cél: statisztika, marketing
3.2 Technikai adatok

A VOLT Bolt kft. a személyes adatok kezeléséhez a szolgáltatás nyújtása során alkalmazott informatikai eszközöket úgy választja meg és üzemelteti, hogy a kezelt adat:

az arra feljogosítottak számára hozzáférhető (rendelkezésre állás);
hitelessége és hitelesítése biztosított (adatkezelés hitelessége);
változatlansága igazolható (adatintegritás);
a jogosulatlan hozzáférés ellen védett (adat bizalmassága) legyen.
A VOLT Bolt kft az adatokat megfelelő intézkedésekkel védi a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés ellen.
A VOLT Bolt kft olyan műszaki, szervezési és szervezeti intézkedésekkel gondoskodik az adatkezelés biztonságának védelméről, amely az adatkezeléssel kapcsolatban jelentkező kockázatoknak megfelelő védelmi szintet nyújt.
A VOLT Bolt kft az adatkezelés során megőrzi
a titkosságot: megvédi az információt, hogy csak az férhessen hozzá, aki erre jogosult;
a sértetlenséget: megvédi az információnak és a feldolgozás módszerének a pontosságát és teljességét;
a rendelkezésre állást: gondoskodik arról, hogy amikor a jogosult használónak szüksége van rá, valóban hozzá tudjon férni a kívánt információhoz, és rendelkezésre álljanak az ezzel kapcsolatos eszközök.

3.3 Cookie-k (Sütik)

3.3.1 A sütik feladata

információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről;
megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek pl. beállított oldalmegjelenés
megkönnyítik a weboldal használatát;
minőségi felhasználói élményt biztosítanak.
A testre szabott kiszolgálás érdekében a felhasználó számítógépén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyez el és a későbbi látogatás során olvas vissza. Ha a böngésző visszaküld egy korábban elmentett sütit, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

3.3.2 Feltétlenül szükséges, munkamenet (session) cookie-k
Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és zökkenőmentesen böngészhessék a VOLT Bolt kft weboldalát (szigetstore.com), használhassák annak funkcióit, és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre használt más eszközről.

Oldalunk a következő működéshez feltétlenül szükséges cookie-kat használja:

ASPSESSIONID#
Célja: a felhasználó azonosítása az oldal böngészése során

3.3.3 A felhasználói élmény növeléséhez használt cookie-k

Ezen sütik célja, hogy a látogatók könnyebben használhassák az oldalt, korábbi kényelmi beállításaikat a rendszer megőrizze a következő látogatáskor is.

Oldalunk a következő felhasználói élmény növeléséhez szükséges cookie-kat használja:

xpresshu
Célja: a felhasználó felismerése, ha a szokásos eszközéről keresi fel az oldalt

FOOLDALTABS
Célja: a főoldalon található termékcsoportok szerinti friss kínálat-lapozó kiválasztott fülének megjegyzése

frisstab
Célja: a főoldalon található friss kínálat-lapozó kiválasztott fülének megjegyzése
3.3.4 Harmadik fél által elhelyezett cookie-k (analitika)

A VOLT Bolt kft weboldalán alkalmazza a Google Analytics mint harmadik fél sütijeit is. A Google Analytics statisztikai célú szolgáltatás használatával a VOLT Bolt kft információkat gyűjt azzal kapcsolatban, hogy látogatók hogyan használják a weboldalaka. Az adatot a honlap fejlesztésének és a felhasználói élmény javításának céljával használja fel. Ezen sütik szintén lejáratukig a látogató számítógépén vagy böngészésre használt más eszközén, annak böngészőjében maradnak, illetve amíg a látogató nem törli őket. Személyes adatok nem jutnak el a harmadik félhez.

Oldalunk a következő harmadik fél által elhelyezett cookie-kat használja:

__utm.gif, _utma, _utmb, _utmc, _utmz, _ga, _gat, _gid, collect
Célja: Google Analytics

p.gif
Célja: webfont elérése

3.3.5 Cookie-k visszautasítása

A VOLT Bolt kft, illetve a harmadik fél által elhelyezett cookie-kat böngészője segítségével bármikor törölheti eszközéről. A cookie-k törléséről, illetve kezeléséről az adott böngésző súgójában talál részletes ismertetőt. Szintén a böngészője segítségével blokkolhatja a cookie-kat, vagy kérhet értesítést minden alkalommal amikor a böngésző új cookie-t fogad. A cookie-k blokkolása technikailag akadályozhatja, hogy oldalunkon vásárolni tudjon.
3.4 Online rendeléshez kapcsolódó adatok

Az online rendelés során a következő adatokat kérjük vásárlóinktól:

E-mail cím (kötelező) – Felhasználási cél: vásárló azonosítása, vásárlással kapcsolatos visszaigazolások, információk küldése (rendelés visszaigazolás, rendelés státuszának megváltozásáról szóló információk, egyéb kommunikáció)
Szállítási név (kötelező) – Felhasználási cél: szállítás, átvétel
Szállítási cím: Irányítószám, Település, Utca, házszám (kötelező) – Felhasználási cél: szállítás, átvétel
Telefonszám (kötelező) – Felhasználási cél: kapcsolattartás, szállítási cégek a megadott telefonszám használatával tudják felvenni a kapcsolatot a vásárlóval a csomagok kiszállításánál
Számlázási adatok (nem kötelező) – Felhasználási cél: Számla kiállítása. Ha nem ad meg külön számlázási adatokat a vásárló, a számlát a szállítási címre állítjuk ki.
3.5 Online ügyintézéshez kapcsolódó adatok

Az online ügyintézés során a következő adatokat kérjük vásárlóinktól:

E-mail cím (kötelező) – Felhasználási cél: vásárló azonosítása, vásárlással kapcsolatos visszaigazolások, információk küldése (rendelés visszaigazolás, rendelés státuszának megváltozásáról szóló információk, egyéb kommunikáció)
Szállítási név (kötelező) – Felhasználási cél: szállítás, átvétel
Telefonszám (kötelező) – Felhasználási cél: kapcsolattartás, szállítási cégek a megadott telefonszám használatával tudják felvenni a kapcsolatot a vásárlóval a csomagok kiszállításánál
3.6 Hírlevélhez kapcsolódó adatok

Hírlevelet azon regisztrált vásárlóinknak küldünk, akik egyértelműen hozzájárultak ahhoz, hogy megadott email címükre alkalomszerűen hírlevelet küldjünk.

A hírlevélről bármikor leiratkozhat a vásárló bejelentkezés után az ADMINISZTRÁCIÓ oldalon, a Hírlevél, személyre szabott ajánlatok, illetve kosár-emlékeztető menüpont alatt, ahol tetszőlegesen fel- illetve liratkozhat erről a szolgáltatásunkról.

3.7 Személyre szabott ajánlatok adatok

Személyre szabott ajánlatot azon regisztrált vásárlóinknak küldünk, akik egyértelműen hozzájárultak ahhoz, hogy megadott email címükre alkalomszerűen személyre szabott ajánlatot küldjünk.

A Személyre szabott ajánlat szolgáltatásról bármikor leiratkozhat a vásárló bejelentkezés után az ADMINISZTRÁCIÓ oldalon, a Hírlevél, személyre szabott ajánlatok, illetve kosár-emlékeztető menüpont alatt, ahol tetszőlegesen fel- illetve liratkozhat erről a szolgáltatásunkról.

3.8 Kosár-emlékeztető adatok

Kosárban hagyott termékekkel kapcsolatos emlékeztetőt azon regisztrált vásárlóinknak küldünk, akik egyértelműen hozzájárultak ahhoz, hogy megadott email címükre értesítést küldjünk, ha megrendelés nélkül hagytak termékeket a kosarukban.

A Kosárban hagyott termékekkel kapcsolatos emlékeztető szolgáltatásról bármikor leiratkozhat a vásárló bejelentkezés után az ADMINISZTRÁCIÓ oldalon, a Hírlevél, személyre szabott ajánlatok, illetve kosár-emlékeztető menüpont alatt, ahol tetszőlegesen fel- illetve liratkozhat erről a szolgáltatásunkról.
4 A kezelt adatok tervezett felhasználása és megőrzési ideje

Adatkezelés neve Felhasználása Jogalap Megőrzési idő
Regisztrációnál megadott bejelentkezési adatok (email cím, jelszó) Vásárló azonosítása Felhasználói önkéntes hozzájárulás Amíg a vásárló vissza nem vonja
Szállítási, számlázási címek, telefonszám Rendelések teljesítése Felhasználói önkéntes hozzájárulás Amíg a vásárló vissza nem vonja
Rendelési adatok (rendelt termékek, számlázási adatok) Archiválás, marketing (külön vásárlói hozzájárulással) Törvényi előírás A törvény által előírt ideig, könyvelési céllal.
IP-cím naplózás Adatkezelési hozzájárulások naplózása, visszaélések, csalás elleni védelem Csalás elleni védelem Regisztráció törléséig


5 Az adatkezelés célja, módja és jogalapja

5.1 Általános adatkezelési irányelvek

A VOLT Bolt kft tevékenységének adatkezelései önkéntes hozzájáruláson, illetve törvényi felhatalmazáson alapulnak. Az önkéntes hozzájáruláson alapuló adatkezelések esetében az érintettek e hozzájárulásukat az adatkezelés bármely szakában visszavonhatják.
Bizonyos esetekben a megadott adatok egy körének kezelését, tárolását, továbbítását jogszabályok teszik kötelezővé, melyről külön értesítjük ügyfeleinket.
Felhívjuk a VOLT Bolt kft részére adatközlők figyelmét, hogy amennyiben nem saját személyes adataikat adják meg, az adatközlő kötelessége az érintett hozzájárulásának beszerzése.
Adatkezelési alapelvei összhangban vannak az adatvédelemmel kapcsolatos hatályos jogszabályokkal, így különösen az alábbiakkal:
2011. évi CXII. törvény - az információs önrendelkezési jogról és az információ-szabadságról (Infotv.);
Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (2016. április 27.) – a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében tör-ténő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (általános adatvédelmi rendelet, GDPR);
2013. évi V. törvény – a Polgári Törvénykönyvről (Ptk.); 2000. évi C. törvény – a számvitelről (Számv. tv.);
2017. évi LIII. törvény – a pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról (Pmt.);
2013. évi CCXXXVII. törvény – a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozások-ról (Hpt.).

6 Az adatok fizikai tárolási helyei

Személyes adatai (vagyis azok az adatok, amelyek az Ön személyével kapcsolatba hozhatók) a következő módon kerülhetnek a kezelésünkbe: egyfelől az internetes kapcsolat fenntartásával összefüggésben az Ön által használt számítógéppel, böngészőprogrammal, internetes címmel, a látogatott oldalakkal kapcsolatos technikai adatok automatikusan képződnek számítógépes rendszerünkben, másfelől Ön is megadhatja nevét, elérhetőségét vagy más adatait, ha a honlap használata során személyes kapcsolatba kíván lépni velünk.
A rendszer működtetése során technikailag rögzítésre kerülő adatok: az érintett bejelentkező számítógépének azon adatai, melyek a böngészés, vásárlás során generálódnak és melyeket a VOLT Bolt kft rendszere a technikai folyamatok automatikus eredményeként rögzít. Az automatikusan rögzítésre kerülő adatot a rendszer az érintett külön nyilatkozata vagy cselekménye nélkül a belépéskor, illetve kilépéskor automatikusan naplózza. Ezen adat egyéb személyes felhasználói adatokkal – törvény által kötelezővé tett esetek kivételével – össze nem kapcsolható. Az adathoz kizárólag a VOLT Bolt kft fér hozzá.

7 Adattovábbítás, adatfeldogozás, az adatokat megismerők köre

A weboldal működése és a vásárlók kiszolgálásának, a rendelések teljesítésének biztosítása érdekében a VOLT Bolt kft adatfeldolgozókat vehet igénybe a webáruházi szolgáltatások biztosításához elengedhetetlenül szükséges tevékenységek elvégzésére. A VOLT Bolt kft által igénybe vett adatfeldolgozók:


Cégnév Székhely Tevékenység

Trans-o-flex Hungary Kft. 1239 Budapest, Európa utca 12. Csomagszállítás
GLS General Logistics Systems Hungary Kft. 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2. Csomagszállítás
SPRINTER Futárszolgálat Kft. 1097 Budapest, Táblás utca 39. Csomagszállítás
Lapker Zrt. 1097 Budapest, Táblás utca 32. Csomagszállítás
8 Érintett jogai és jogérvényesítési lehetőségei

Az érintett tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve – a kötelező adatkezelések kivételével – törlését, visszavonását, élhet adathordozási-, és tiltakozási jogával az adat felvételénél jelzett módon, illetve az adatkezelő fenti elérhetőségein.

8.1 Tájékoztatáshoz való jog

A VOLT Bolt kft megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintettek részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, a GDPR 13. és a 14. cikkben említett valamennyi információt és a 15–22. és 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfo-galmazva nyújtsa.

8.2 Az érintett hozzáféréshez való joga

Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon: az adatkezelés céljai; az érintett személyes adatok kategóriái; azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket; a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama; a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás joga; a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának joga; az adatforrásokra vonatkozó információ; az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint az alkalmazott logikára és arra vonatkozó érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár. Az adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legfeljebb egy hónapon belül adja meg a tájékoztatást.
8.3 Helyesbítés joga

Az érintett kérheti a VOLT Bolt kft által kezelt, rá vonatkozó pontatlan személyes adatok helyesbítését és a hiányos adatok kiegészítését.

8.4 Törléshez való jog

Az érintett az alábbi indokok valamelyikének fennállása esetén jogosult arra, hogy kérésére a VOLT Bolt kft indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat:

személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;
az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;
az érintett tiltakozik az adatkezelés ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre;
a személyes adatokat jogellenesen kezelték;
a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
a személyes adatok gyűjtésére információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.
Az adatok törlése nem kezdeményezhető, ha az adatkezelés szükséges: a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából; a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából; a népegészség-ügy területét érintő, vagy archiválási, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, közérdek alapján; vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

A vásárló által megadott személyes adatokat – a fenti kivételektől eltekintve – az ADMINISZTRÁCIÓ oldalon, a REGISZTRÁCIÓ VÉGLEGES TÖRLÉSE menüpont segítségével a vásárló is bármikor elvégezheti, illetve tetszőlegesen módosíthatja is a megadott az ADMINISZTRÁCIÓ oldalon, a SZÁLLÍTÁSI, SZÁMLÁZÁSI és SZEMÉLYES ADATOK menüpontok alatt.

Regisztráció végleges törlése esetén a korábbi adatok nem visszaállíthatóak, a vásárló esetleges egyéni kedvezményei elvesznek, a rendelési előzmények immár nem tekinthetők meg.

8.5 Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az érintett kérésére a VOLT Bolt kft korlátozza az adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:

az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, a személyes adatok pontosságának ellenőrzését;
az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását;
az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.
Ha az adatkezelés korlátozás alá esik, a személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy vé-delméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

8.6 Adathordozáshoz való jog

Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa az adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, és ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa.

8.7 Tiltakozás joga

Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges adatkezelés, vagy az adatkezelő vagy egy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez szükséges kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Tiltakozás esetén az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha azt olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

8.8 Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a
profilalkotást

Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

8.9 Visszavonás joga

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja.

8.10 Bírósághoz fordulás joga

Az érintett a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

8.11 Adatvédelmi hatósági eljárás

Panasszal a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál lehet élni: Név: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C. Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: 0613911400
Fax: 0613911410

E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu Honlap: http://www.naih.hu

9 Egyéb rendelkezések

E tájékoztatóban fel nem sorolt adatkezelésekről az adat felvételekor adunk tájékoztatást.
Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a bíróság, az ügyész, a nyomozó hatóság, a szabálysértési hatóság, a közigazgatási hatóság, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, a Magyar Nemzeti Bank, illetőleg jogszabály felhatalmazása alapján más szervek tájékoztatás adása, adatok közlése, átadása, illetőleg iratok rendelkezésre bocsátása végett megkereshetik az adatkezelőt.
A VOLT Bolt kft a hatóságok részére – amennyiben a hatóság a pontos célt és az adatok körét megjelölte – személyes adatot csak annyit és olyan mértékben ad ki, amely a megkeresés céljának megvalósításához elengedhetetlenül szükséges.